2009.10.06. 16:00| Szerző: szedy

Gondolom már mindenki remegve várta hogy frissítsem végre a blogomat :DDD Íme hát:

Kedd: Ma "végre" volt Basics of Engineering Skills... Tanárnak 4 óra alatt sikerült elmakognia hogy mindenki kap egy társat maga mellé akivel egy projectet kell csinálniuk. Konkrétan weblapot kell szerkesztenünk, én és Dani egy finnországi kutyásnemtommicsoda weboldalt kell csinálnunk, fel kell vennünk a kapcsolatot a régi oldal tulajdonosával és ő elmondja hogy milyen oldalt kell csinálnunk. Elvileg a dizájn ránk lesz bízva, majd meglátjuk... Kíváncsi vagyok Magyarországon mikor van ilyen lehetőség... A durva az hogy a nepáliak egyelőre örülnek hogy el tudják indítani a powerpointot, szóval nem tudom ők hogy fognak weboldalt csinálni :D
Óra közben Juha Räty benézett az ablakon és integetett nekünk (elég furcsa 1 tanártól hogy ilyet csinál), ami elég muris volt, ugyanakkor meglepő.

Szerda: már megint esett a hó, de reggelre már eső formájában hullott tovább...
Ma meghívott egy fél órás beszélgetésre/evésre/ivásra az igazgató, akivel akkor találkoztunk először. Egyesével végig kérdeztett minket a szokásosról, előtte meg bemutatta Finnországot.
Délután lementünk kosarazni, és végül 3,5 órát kosaraztam mert maradtam az öregekkel (meg még 2 finn srác maradt) miután a többi fiatal lelépett. Meglepetésemre ott volt az igazgató is, egyszer sikerült úgy belémjönnie hogy rendesen beverte a fejét a vállamba, aztán majdnem hanyatt esett:D De hál istennek nem lett baja úgyhogy nem volt para:D

Péntek: Franciák "before"partyt rendeztek, átmentem, jót beszélgettünk. Anyagi megfontolásból nem csatlakoztam hozzájuk bulizni :)

Szombat: Felkeltünk, gyorsan kitakarítottunk, majd jött Dave és leforgattuk a Virtual Mobilityhez a filmet. Elég furcsa volt, olyan lámpalázam volt, nem tudom mitől :D Még jó h nem KOMos vagyok:D Dave meg is hívott hogy 1-2 hét múlva menjünk el hozzá, felesége süt mindenfélét, lesz kaja pia köszönetképpen hogy szerepeltünk. Hozzátette hogy persze Virtual Mobility-ban ingyen szerepelhetünk, kiderült h ezeket a tárgyakat bárhol meg lehet csinálni (interneten) és krediteket elfogadják a suliban, úgyhogy nem 1 baromság :)
Aztán shoppingba menet mondták a többiek hogy azért vannak kint azok a kulccsal zárható konnektorok a parklóban hogy fel tudják melegíteni a kocsikat télen. Ugye itt szinten minden autóban van ez az "előmelegítő" (nem tudom hogy mi a rendes neve, nincs kedvem guglizni :D).

Kedd: Ma nyilt meg eszak finnben a sikozpont. palyak 99%-a havas. Ahogy számoltam 200 euróba kerülne 1-2 nap utazással, kölcsönzéssel mindennel együtt, de majd még utánanézek. Jó lenne elmenni síelni mivel Finnbe elég valószínű hogy nem jövök vissza többet síelés miatt :) (Finnország szinte full lapos, kivéve az északi részeket).
Jövő héten őszi szünet, kéne valamit csinálni. 2 program adódott eddig (de közben kapon emaileken mit lehet még csinálni, csak nem igazán volt időm/kedvem elolvasni), egyik hogy átmegyünk Oroszországba Moszkvába és/vagy Szentpétervárra, csakhogy legalább 300 euró lenne:S.  Másik hogy elmegyek franciákkal/spanyolokkal Helsinkibe, ahol megszállnak pár napig, majd átmennek Tallinba ahol bevásárolnak (állítólag Észtország sokkal olcsóbb). Viszont ez is legalább 300 euró lenne -.-
Majd csak lesz valami, unatkozni csak nem fogok.

+1 érdekesség: Naponta 8 perccel rövidebbek a nappalok, azaz 1 hét alatt 56 perccel hamarabb sötétedik :)
Amúgy itt napközben 1-2 fok van, éjszaka -5,-6

Holnap Functionsből, pénteken meg Marketingből ZH, úgyhogy megyek is tanulni...

Plusz pár ráadás kép: (Mindet az egyik francia csávó csinálta az Oulu National Park-ban még amiről múltkor írtam, facebookról kértem el tőle)

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szedy.blog.hu/api/trackback/id/tr691431874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása